Често задавани въпроси

Услугата ни „Обет върху коприна“ е създадена с идеята да даде втори живот на сватбените Ви цветя.

Знаем, че цветята Ви са станали свидетели на Вашето „Да“, видяли са първия Ви сватбен танц, чули са Вашите обети и са се смяли и плакали на церемонията Ви заедно с Вас и Вашите близки. Вложили сте много емоция в избора им и мигът, в който се разделяте с тях е доста неприятен (за някои дори болезнен).

Затова, когато дойде моментът да ги изхвърлите, можете да ни ги пратите или донесете, ние ще обагрим коприна стях и така те ще останат до Вас завинаги, вместо да отидат в кофата, както обикновено става след повечето сватби. Затова обичаме да казваме, че ние сме „правилната“ кофа за цветята Ви.

Ако не намерите отговор на някой от Вашите въпроси по-надолу в тази секция, моля свържете се с нас!

Цветята може да дойдат при нас свежи, до няколко дни след сватбата. Ако искате да им се радвате по дълго, можете да ги държите при себе си във вода, която сменяте редовно, за да ги съхраните максимално дълго в добро състояние.

Когато започнат за завяхват и решите, че е дошъл моментът да се разделите с тях, вместо да ги изхвърлите, сега е моментът да ни ги пратите.

Ако искате да ги изсушите и да ги запазите/да ни ги пратите в последствие, можете да ги извадите от водата и да ги оставите да съхнат с цветовете надолу на сенчесто, но проветриво място.

Да, разбира се. Всички цветя пазят в себе си пигменти, които ние можем да „прехвърлим“ върху естествена материя.

Вашите цветя със сигурност пазят цветните спомени от сватбения Ви ден и биха ги споделили с удоволствие с коприна, върху която да заживеят втория си живот и така да бъдат по-близо до Вас.

Можете да ползвате услугите на куриерска служба, независимо в коя точка на света се намирате. Важно условие е, цветята да не са в найлон, а в хартиен плик или кашон, за да не загният, докато стигнат до нас.

Да, разбира се. Ние можем да ги транспортираме до студиото ни от всяка точка на България. За да планираме тази услуга, моля да ни уведомите: в рамките на София, минимум 3 работни дни предварително; за цяла България, до 5 работни дни предварително.

Моля, свържете се с нас, за да Ви предоставим ценова оферта за услугата.

Предпочитаме естествената коприна. С нея създаваме повечето изделия в студиото ни. Всяка естествена материя е чудесен вариант за ръчно багрене.

Върху луксозен сатениран памук пренасяме багрите на сватбени цветя, за да създадем луксозни комплекти спално бельо.

На практика всичко, което е възможно да се направи от плат. Всяко изделие се изработва в студиото ни и е уникално, създадено специално за всеки клиент.

Съобразяваме Вашите размери, предпочитания и нагласи на база коментарите, които предшестват всяка поръчка.

Всички необходими платове и материали набавяме ние.

Преди работа с всеки плат правим тестове на потенциала и състава на всяка материя, за да гарантираме качеството и трайността на пигментите.

Рядко приемаме дрехи на клиента за работа.

Причината е най-вече в това, че всяко носене и допир до кожата и козметика, която ползавте или третиране (пране) насища тъканите с различни вещества, които е възможно да компрометират процеса и трайността на багрите върху материята.

Но сме отворени да обсъдим нещата.

За спалното бельо обикновено са ни нужни около 15 до 20 дни.

Много зависи от вида и състоянието на цветята. Някои цветя имат огромен потенциал, други, въпреки количеството си, може да се окаже, че са с по-слаби пигменти.

Също зависи и от търсения краен резултат, доколко наситен и интензивен очакваме да е текстилът. Обикновено, дори и с един средно голям букет се справяме успешно.

И все пак, всеки конкретен случай е индивидуален и винаги предварително обсъждаме с младоженците какво е възможно да се постигне.

Около 2 седмици. В по-натоварени периоди може да са ни необходими и до 3 седмици.

Но докато се върнете от сватбеното си пътешествие в повечето случаи сме готови.

Можем да Ви предложим два варианта на Gift Card:

  • Първи вариант: Ако искате да й дадете повече свобода в избора на изделие, можете да й подарите Gift Card за ръчно багрена коприна на метър. Тя сама в последствие ще избере изделието, което да изработим, а може да запази обагрената коприна и в бъдеще да си ушие нещо специално като спомен от Вас. Необходимо е тя само да ни прати част от сватбените си цветя.
  • Втори вариант: ако я познавате много добре, можете да й подарите Gift Card за конкретно изделие, например халат или нощница. Необхадимо е тя само да ни прати част от сватбените си цветя.

Този подарък е подходящ за поднасяне в деня на моменското й парти или в самия сватбен ден!

И в двата случая ще Ви предоставим красиво опакован Gift Card, в който на ръка са изписани детайлите на подаръка.

Ще имате възможност да поднесете опаковката в деня на моминското парти или в сватбения ден.

Моля, свържете се с нас, за да Ви предоставим пълна информация за цени, срокове и други ажни детайли.

Около 2 до 3 седмици преди сватбата, вече със сгурност ще знаете какви ще са цветята Ви и бихме могли със същите да обагрим предварително копринени изделия, например фишута, папийонки или друго, които да имате налични за подарък в деня на сватбата.

Ако искате да им дадете свобода в избора, можете да им подарите от нашите Gift Cards, с които те в последствие да направят своя избор.

Ръчно багрените Ви изделия са с деликатни естествени багри, чиято поддръжка изисква ръчно пране с вода до 30 градуса, неагресивни препарати, без белина, без химическо чистене.

Желателно е да перете отделно от други дрехи, ако ползвате перална машина и да пуснете изделието на кратка програма със студена вода и щадящ режим на центрофугиране.

След пране, е добре да оставите изделието да изсъхне върху хавлиена кърпа на плоска повърхност, далече от пряка слънчева светлина. Някои по-деликатни материи като шифонът например, не трябва да перете в пералня, а само на ръка.

Докато материята е още влажна, можете да изгладите изделието с ютия на степен, подходяща за съответната тъкан.

Пазете от продължително излагане на пряка слънчева светлина.

Не е залължително да ни пращате цветя.

Ако искате да Ви изработим уникален ръчно багрен с цветя халат, ние ще набавим необходимите за целта растения, след като предварително сме уточнили с Вас в коя цветова гама искате изделието.

Тоновете на Вашето изделие може да се доближават до това на приятелката Ви, може да са същите, но е възможно и да се разминават.

Все пак процесът е ръчен, растенията винаги са различни и уникални.

Със сигурност, коприните Ви може да си приличат, но ще бъдат съвсем различни, всяка ще има своето уникално цветно творение.